Potkunyrkkeily (Kickboxing)

Potkunyrkkeily eli Kickboxing sai alkunsa 1970-luvulla, kun Yhdysvalloissa päätettiin järjestää kilpailut maan parhaiden karatekoiden ja yhden seuran parhaiden nyrkkeilijöiden välille. Ottelu käytiin nyrkkeilykehässä ja molempien lajien ottelijat saivat käyttää omien lajiensa tekniikoita. Nyrkkeilijät voittivat kaikki ottelut, tyrmäyksellä. Tästä järjestäjät saivat idean kehittää uusi laji, jossa yhdistyvät nyrkkeilyn käsitekniikat ja karaten jalkatekniikat. Lajin nimi oli alussa Full Contact karate, mutta muuttui heti pikimmin potkunyrkkeilyksi eli kickboxing:si.

Suomeen potkunyrkkeily rantautui 1980- luvun alussa Auvo Niinikedon tuomana. Suomen potkunyrkkeilyliitto perustettiin v. 1994. Suomalaiset ovat saavuttaneet useita EM- ja MM- mitaleita lajin arvokilpailuissa. Suomen Potkunyrkkeilyliiton tämän hetkinen puheenjohtaja on Rauno Partanen.

Kickboxing on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailumuoto. Kickboxing on alkujaan kehitetty täyden kontaktin kilpailumuodoksi, joten lajissa harjoitellaan vain käytännön tositilanteissa toimivia tekniikoita.

Potkunyrkkeily sopii tehokkuutensa vuoksi erinomaisesti kuntoilumuodoksi - suurin osa Suomen kolmesta tuhannesta potkunyrkkeilijästä onkin mukana ihan kuntoilumielessä. Käytännönläheiset tekniikat takaavat lajin toimivuuden itsepuolustuksessa.

Erittäin suosittua myös naisten keskuudessa

Potkunyrkkeilyotteluissa naiset ottelevat aivan samoilla säännöillä, kuin miehetkin. Naisten osuus lajissa onkin jo lähes puolet. Hyvin monella seuralla on käytössä naisten oma harjoitteluryhmä, kuitenkin edistyneemmät naiset haluavat harjoitella miesten kanssa, jotta esim. otteluharjoituksista saadaan paras mahdollinen hyöty. Naiset käyttävät samoja varusteita, kuin miehetkin. Naiset voivat halutessaan käyttää myös rintasuojusta. Kuitenkin suuri osa naisista harrastaa lajia ihan puhtaasti kuntoilu syistä.

Mitä varusteita potkunyrkkeilijä tarvitsee?

Potkunyrkkeilijä tarvitsee seuraavat varusteet, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman turvallista ja mielekästä: potkunyrkkeilyhousut, jalkasuojat, alasuojat, käsisiteet, nyrkkeilyhanskat, säkkihanskat, hammassuojat ja nyrkkeilykypärän. Peruskurssilla ei toki näitä kaikkia varusteita vielä tarvita.

Linkit:

Yhteystiedot

Teljänkatu 8, ovi C 8 (kartta)
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Puhelin: 044 3258 379
Palautelomake